Probeer 7 dagen voor € 1,-

Voor een
 
gezond leven

Plug and Pay review: mijn persoonlijke ervaring als affiliate én verkoper [2024]

affiliate marketing geld verdienen Mar 07, 2024
Plug and Pay review

In deze Plug and Pay review laat ik je zien wat mijn ervaring met Plug and Pay is geweest. Of Plug & Pay. Hoe je het dan ook maar wilt schrijven ;) Ik gebruik het door elkaar heen.

Ik heb het eerst 1,5 jaar gebruikt voor het bedrijf van m’n vriendin, zowel als affiliate en als verkoper. Zelf zat ik als verkoper bij PayPro, maar heb ik kort geleden de overstap gemaakt naar Plug & Pay. Je vindt mijn vergelijking tussen PayPro en Plug&Pay hier. (FYI: als je affiliate bent, zou ik ze lekker beide gebruiken.)

Ik geef je de essentiële informatie over alle kosten, je krijgt praktische tips en ik vertel meer over hoe je het meest uit jouw affiliate marketing avontuur kunt halen.

Ik heb ook een video over deze Plug&Pay review gemaakt; die vind je hieronder.

Let’s begin.

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

 

Plug and Pay tarieven

Het kan erg verfrissend zijn om gewoon duidelijkheid te hebben over de tarieven en commissies. 

Als je verkoper bent, kun je Plug&Pay in ieder geval 14 dagen gratis proberen*. Daarna betaal je een bedrag van € 9 tot € 125 per maand. Dat is inderdaad een flinke range, maar het ligt er gewoon heel erg aan welke functies je nodig hebt, en of je per maand of per jaar betaalt. Ik kan alles wel copypasten, maar je vindt het volledige kostenoverzicht hier. Wel zo makkelijk :) 

Als je affiliate bent, is het nog makkelijker: je kunt je gratis aanmelden als affiliate én je krijgt 100% van de commissies. Plug&Pay verdient hier namelijk niets aan; zij krijgen hun geld via de verkopers. Dit is een heel groot verschil met PayPro.

 

De Plug and Pay commissie: hoe werkt dit?

Ja, eigenlijk heel eenvoudig.

Als je verkoper bent, kun je in het affiliatedashboard een affiliateprofiel aanmaken. Daar stel je in wat het commissiepercentage wordt. Als je een percentage van 30% invoert, en je product kost € 100 excl. btw, dan krijgt de affiliate dus € 30 excl. btw. Het fijne is dat Plug & Pay zelf verder geen deel krijgt. Dat is bij PayPro anders.

Als je affiliate bent, dan geldt hetzelfde als wat ik hierboven zei: je krijgt 100% van de commissies en hoeft niets af te dragen aan Plug&Pay. In het voorbeeldje hierboven krijg je als affiliate dus gewoon € 30 excl. btw.

 

Plug and Pay tips voor ondernemers 

Hierbij een lijstje met tips voor PayPro ondernemers:

 • Doe goed onderzoek naar welk platform het beste bij je past. Eerst paste PayPro het beste bij me. En nu, 2 jaar later, past Plug&Pay het beste bij me.
 • Ga op Google en YouTube op zoek naar mensen die content maken over jouw onderwerp/product/dienst. Zoek bijvoorbeeld op termen als ‘beste cursus [onderwerp]’ of ‘review [product/dienst]’. Neem contact op met de contentmakers en vraag of ze jouw product/dienst willen opnemen in hun blog/video/social media. Maak een deal die goed voelt voor beide partijen.
 • Tsja, ik kan nog wel tientallen tips noemen voor ondernemers, maar ik denk dat het beter is als je me gewoon even een mailtje stuurt naar [email protected] als je nog specifieke vragen hebt. Of dat je in onze community langskomt en daar het gesprek met ons aangaat. Lijkt me leuk om je erbij te hebben :) 

 

Als je Plug&Pay 14 dagen gratis wilt gebruiken als ondernemer, dan kan dat via deze link.

 

Plug and Pay tips voor affiliates

Hierbij een lijstje met tips voor Plug & Pay affiliates:

 • Dompel jezelf volledig onder in de wereld van affiliate marketing: bekijk YouTube-video’s, doe onderzoek naar SEO, leer sterke teksten schrijven, ontdek wat NLP is, kom erachter hoe je blogs kunt ‘repurposen’ naar YouTube-video’s, zoek communities, ga naar meet-ups, spreek erover met anderen. 
 • Volg de uitgebreide cursus over affiliate marketing op Unschooled, gegeven door vakexpert Casper van Vliet. Er is een proefperiode van 7 dagen voor € 1,-. Genoeg tijd om de volledige serie te bekijken in ruil voor een mini-investering :)  
 • Op Unschooled kun je in de community ook praten met gelijkgestemden, en al je vragen stellen over affiliate marketing (en andere thema’s).
 • Je kunt trouwens ook affiliate worden van Unschooled. Bekijk deze pagina voor meer informatie en 5 praktische tips om meer geld te verdienen als affiliate.
 • Plug&Pay heeft ook een ebook over affiliate marketing gemaakt. Kun je volledig gratis downloaden hier.
 • Meld je aan bij verschillende affiliate platforms om rond te kijken. Niet alleen Plug&Pay, maar ook PayPro en eventueel Bol.com, Coolblue, Daisycon, Awin, TradeTracker, TradeDoubler en Odyssey. Je hoeft ze echt niet allemaal te doen. Maar bekijk de platforms in het begin van je affiliate marketing avontuur, zodat je weet wat je allemaal kunt promoten en je een niche kunt kiezen. Daarover zo meteen meer.
 • Affiliate marketing is supersimpel, maar niet eenvoudig. Onderschat het niet. Maar als je besluit om er volledig in te duiken, dan is er absoluut veel mogelijk en kun je er serieus veel geld mee verdienen.
 • Als je begint, kan het verstandig zijn om affiliate te worden van producten en diensten van een specifieke niche. Het is makkelijker om hoog in Google en YouTube te komen met content over een handboek voor het hondenras Jack Russell, dan over beleggen. Hoe specifieker, hoe eenvoudiger.
 • Supercliché, maar: heb geduld. Verwacht niet dat je multimiljonair wordt binnen een paar maanden. Zoals ik al zei: affiliate marketing is simpel, maar niet eenvoudig. Dingen als SEO, social media en YouTube kosten gewoon tijd. Als je je helemaal hebt ondergedompeld en na 6 maanden nog geen enkel resultaat ziet, dan is het misschien tijd om toch iets anders te overwegen.

 

Plug and Pay affiliate ervaring

Ik heb zelf weinig ervaring met de affiliatekant van het verhaal; ik sta meestal aan de andere kant als verkoper. 

Maar als je serieus aan de slag gaat met affiliate marketing (en dat lijkt er wel op, want je leest deze blog), dan zou ik sowieso lid worden van Plug&Pay. Het kost je niks, maar je krijgt wel toegang tot superveel relevante producten die je kunt promoten. 

 

Je uitbetaling bij Plug and Pay

De uitbetaling is afhankelijk van hoe de verkoper de affiliatecampagne heeft ingesteld. Dus hier kan ik geen eenduidig antwoord op geven. 

Wat ik meestal zie gebeuren, is dat de verkopers (waaronder ikzelf) de commissies 1 keer per maand uitbetalen. Dat lijkt een beetje de standaard te zijn.

Als je twijfelt, dan kun je altijd even contact opnemen met de verkoper. De contactgegevens vind je bij elk product in de affiliate marketplace van Plug&Pay.

 

PayPro vs Plug&Pay review

Hier heb ik een volledige blog over geschreven, dus die vind je hier.

Maar in het kort, voor de ondernemers onder ons (want als affiliate zou ik ze gewoon beide gebruiken):

 • Plug&Pay heeft meer functies dan PayPro die ook echt kunnen zorgen voor een hogere conversie;
 • Ik vind het affiliatesysteem van Plug&Pay veel fijner;
 • PayPro kan over het algemeen goedkoper zijn dan Plug&Pay, maar het hangt af van je behoeften en je succes;
 • De klantenservice van Plug&Pay vind ik persoonlijk fijner;
 • Voor de rest hebben ze veel soortgelijke voordelen, zoals kassakoopjes, upsells, administratiekoppelingen, etc.
 • Bekijk de volledige vergelijking tussen PayPro en Plug and Pay hier.

 

Is Plug & Pay veilig en is het een betrouwbare site?

Ja hoor, Plug & Pay is absoluut veilig en betrouwbaar. Ik heb bijna 1,5 jaar gebruikgemaakt van Plug & Pay als verkoper. Eerst voor het bedrijf van m’n vriendin, en nu voor mijn eigen bedrijf. Het contact is fijn en het supportteam is altijd superbehulpzaam. Je kunt hen altijd een bericht sturen als je ergens mee zit.

 

Kun je gratis starten met Plug&Pay?

Ja, zowel als affiliate en als verkoper kun je gratis starten.

Als je affiliate bent, dan is en blijft het gratis.

Als je verkoper bent, dan kun je de eerste 14 dagen gratis gebruikmaken van Plug&Pay. Daarna betaal je een maandbedrag, afhankelijk van je behoeften. Meer informatie over de tarieven vind je hier.

 

Hoeveel kost Plug and Pay per maand?

Zelfde antwoord als hierboven.

Als je affiliate bent, zijn er geen maandelijkse kosten en kun je gratis gebruikmaken van Plug&Pay.

Als je verkoper bent, zijn de eerste 14 dagen gratis en betaal je daarna tussen de € 9 en € 125 per maand. Flinke range, maar er zijn 3 verschillende opties die je zowel maandelijks als jaarlijks kan afsluiten. Een overzicht van alle opties vind je hier.

 

Kan je echt geld verdienen met Plug and Pay?

Jazeker, je kunt absoluut geld verdienen met Plug&Pay, zowel als affiliate en als verkoper. Zelf heb ik de meeste ervaring met Plug&Pay als verkoper. Maar ook als affiliate kun je dus geld verdienen met Plug&Pay (en andere affiliate marketing platforms). 

 

Geld verdienen met affiliate marketing en de Cashback Challenge

Ik heb het al eerder genoemd in deze blog, dus zal het niet uitgebreid herhalen ;) Maar als je serieus aan de slag wilt als affiliate, kun je dus de videoserie over affiliate marketing op Unschooled bekijken. Er is een proefperiode van 7 dagen voor € 1,-.

Je vindt daar ook de Cashback Challenge die ik voor je heb klaargezet. Dit zijn out-of-the-box-manieren tips & tricks die je kunt toepassen om geld te besparen of juist meer te verdienen. In totaal kun je er meer dan € 2800,- mee besparen/verdienen op jaarbasis.

Als je meedoet aan de Cashback Challenge, krijg je ook toegang tot de Unschoolers-community. Hier kun je samen met mij en gelijkgestemden verder praten over affiliate marketing en andere thema’s. Je kunt je hier aanmelden.

Tot zo meteen!* Ik heb in deze blog affiliatelinks gebruikt. Dat betekent dat ik een commissie krijg als je je registreert via mijn link. Kost jou niets extra’s, maar je helpt me wel. Je kunt het zien als een klein bedankje voor de content die ik voor je in elkaar heb gezet :) 

En: de tarieven in deze blog zijn een momentopname van februari 2024. Ze kunnen natuurlijk veranderen. Dus check het altijd.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

 • Direct toepasbare levenslessen
 • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
 • Online en offline community met gelijkgestemden
 • Elke maand extra content
 • Maandelijks opzegbaar
 • BONUS #1:
  live webinars met vakexperts
 • BONUS #2
  Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

 • Direct toepasbare levenslessen
 • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
 • Online en offline community met gelijkgestemden
 • Elke maand extra content
 • BONUS #1:
  live webinars met vakexperts
 • BONUS #2
  Cashback Challenge
 • 40% korting
  vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-