Statusupdates

Hieronder vind je in antichronologische volgorde wat er is veranderd binnen Unschooled.

 

19 april 2024

 1. Inmiddels een video-editor in de hand genomen om mij even te helpen met de overload. 
 2. Het krantenartikel in de Groninger Gezinsbode is gepubliceerd. Zie https://www.unschooled.nl/media 
 3. Inmiddels ook op zoek gegaan naar een blogschrijver die me kan helpen; nu een korte proefperiode met iemand aan het doen.

 

10 april 2024

 1. Tijdje geleden! Veel gebeurd, waaronder 2 weekjes last van griep.
 2. Veel idee√ęn en plannen, weinig handen/uren om alles uit te werken wat ik wil uitwerken. Dus ik ben op zoek naar iemand die me kan helpen (content creator/video editor/social media assistent).
 3. Videoserie over NLP/herkaderen is ge√ľpload. Verder 4 nieuwe series opgenomen met experts (SEO, huishouden/schoonmaken, solliciteren, hondentraining). Natuurlijk kom ik na de laatste erachter dat mijn eigen audio niet goed was, dus moet ik mijn audio opnieuw opnemen/nasynchroniseren. Sucks, maar goed, that's life. Wel superwaardevolle series.
 4. Ik ben 2x ge√Įnterviewd door lokale kranten in Groningen (Dorpsklanken & Groninger Gezinsbode). Eentje is al gepubliceerd; andere waarschijnlijk over een paar weken. Zie¬†https://www.unschooled.nl/media¬†voor het stuk in Dorpsklanken. Hele wijze lessen geleerd over het praten met journalisten...
 5. Rustigaan mijn blogstrategie aan het uitwerken. Nu bezig met het cluster 'online geld verdienen'. Binnenkort ga ik daar ook videovarianten van opnemen.
 6. Ik denk erover na om ook shorts/Reels/Tiktoks te gaan doen. Laatst een cursus daarover gedaan. Might try; ben wel benieuwd.
 7. Anderhalve week geleden de allereerste Unschooled Mastermind gehad met verschillende Unschooled-experts bij elkaar, om te praten over organisch verkeer naar je website krijgen. Was superleuk, en heel cool om te zien hoe er dan connecties ontstaan en mensen elkaar gaan helpen. Precies wat ik voor ogen had. 
 8. Ik bied nu ook een proefperiode aan op Unschooled. 7 dagen voor 7 cent, voor onbeperkte toegang tot Unschooled. Sommigen willen gewoon 1 serie zien of Unschooled even uitproberen. Dus dat kan nu :)

 

16 februari 2024

 1. Testimonials op de homepage gezet vanuit de community, Google-reviews en de YouTube-livestream van de lancering.
 2. Bullets boven aan de homepage (en andere pagina's) aangepast op basis van wat research en brainstorming.
 3. Videoserie over vaderschap ge-edit en intro's & outro's gemaakt. Ter controle bij de expert, daarna uploaden.
 4. Videoserie over NLP/herkaderen gekregen. Binnenkort bekijken, eventueel editen en dan uploaden.
 5. Paar experts leveren vanwege privésituatie toch wat later dan verwacht.
 6. Draft e-mail en persbericht geschreven voor lokale media hier in Groningen.
 7. Ben aan het nadenken om een gratis trialperiode aan te bieden. 

 

2 februari 2024

 1. Spannende dag. Vanavond Unschooled lanceren. Zo'n 200 aanmeldingen voor de livestream.
 2. Meerdere nieuwe series ge√ľpload: Monica Helbig over grip op je geld, Michel van de Logt en David Pieters over digital nomading, Lisanne Drost over NFT's, Emilia de Vries over maag- en darmgezondheid, Kim Pot over ChatGPT en Casper van Vliet over affiliate marketing.
 3. Website veel aangepast op basis van feedback van de testers, waaronder de video op de homepage, de tekst van de homepage, tekst van missiepagina en talloze kleine aanpassingen. Pagina met levenslessen ook flink aangepast (en veel nieuwe gezichten erbij!).
 4. In februari zullen er weer nieuwe series bijkomen en blijf ik nieuwe experts contacteren.
 5. Ik ga ook beginnen met in de media komen; spannend! Ik heb tot nu toe vrijwel alles van Unschooled wel een keer gedaan: website bouwen, platform maken, YouTube-video's maken, blogs, SEO, etc. Maar nog nooit geprobeerd om in de media te komen. Zin in!

 

5 januari 2024

 1. Tijdje geleden dat ik hier heb gepost. Maar wel veel gebeurd. Dit is het jaar van de launch en groei van Unschooled. Doel van 2024: 500 betalende leden aan het eind van het jaar. Let's go :) 
 2. Afgelopen weken zijn een stuk of 20 testers door de website, het platform en de community gegaan. Nuttige feedback gekregen. Nu de feedback implementeren.
 3. Livegang gepland op 02-02-2024. Dan ook veel promotie doen. Eigen e-maillijst, andere e-maillijst en via experts. Verder organisch verkeer genereren.

 

29 september 2023

 1. Meer experts gevraagd. De komende week heb ik veel afspraken met 'nieuwe' experts.
 2. Zelf heb ik een videoserie klaar over beleggen. Iemand anders is klaar met eentje over blockchain. En met iemand anders een interview gedaan over levenslessen die je kunt halen uit de wereld van poker.
 3. M'n volgende videoserie zal een 'Cashback Challenge' worden, om nieuwe leden te helpen met het terugverdienen van hun abonnement bij Unschooled (and then some more).
 4. Afhankelijk van de gesprekken volgende week, ben ik van plan ergens in oktober de testversie te starten. To be continued.
 5. Ook bezig geweest met blogs laten schrijven: https://www.unschooled.nl/blog 
 6. Komende tijd zal ik wat meer communiceren richting e-maillijst. Meer meenemen in het proces, nu het allemaal wat meer begint te rollen.
 7. Ook aanwezig geweest bij een ondernemersborrel met ondernemers in Groningen. Leuk om zo contacten op te doen (en potenti√ęle experts tegen het lijf te lopen).

 

18 augustus 2023

 1. Website grotendeels klaar voor huidige versie, afgezien van het aanpassen van de placeholders (de foto's/teksten van experts en levenslessen).
 2. In totaal 24 experts gevraagd om mee te doen. 6 experts willen (nog) niet. 10 experts hebben of nog niet gereageerd of we zijn nog maar net in contact. 8 experts willen wel een bijdrage leveren. De een wat later in het jaar dan de ander. Sommigen zijn al bezig met content maken.
 3. Zelf ben ik ook bezig geweest met het voorbereiden van een videoserie over beleggen. Script voor de helft klaar.
 4. Idee was om 1 september live te gaan met een testversie, maar nu wil ik 1 oktober starten met een testversie en een testgroep gedurende een maand. En dan 1 november helemaal live gaan. Maandelijks wordt daarna extra content toegevoegd.
 5. Ook een start gemaakt met de blogstrategie. Eerste blogs staan online: https://blogs.unschooled.nl/.
 6. Verder calls gehad met Kajabi, het platform waar ik alles host, om mee te denken. En iemand ingezet om de instellingen van m'n opnamesoftware te optimaliseren.
 7. Komende tijd verder met experts vragen, mijn eigen videoserie maken en blogs (laten) schrijven.

 

14 juli 2023

 1. Tijdje geleden! Veel gebeurd in de afgelopen tijd in de privésituatie. Hierdoor had ik geen tijd om veel bezig te zijn met Unschooled. Inmiddels weer aan de slag.
 2. Verder gewerkt aan de website en de back-end (Netflix-achtige omgeving en community met WhatsApp- en Facebook-achtige functies). De basis staat. Komende tijd verder aan werken.
 3. Veel bezig geweest met de voorbereiding voor het contacteren van experts. Video gemaakt, checklist, overeenkomstje. Inmiddels ook de eerste experts gesproken. Ze hebben gelukkig veel interesse en vinden Unschooled een goed idee! Volgende week meer experts contacteren.
 4. Idee is om 1 september live te gaan met de eerste versie. Idealiter staan er dan minimaal 5-10 videoseries op en komen er daarna maandelijks meer bij.
 5. Volgende week lekker verder met experts contacteren en ook eerste stappen zetten voor mijn eigen content voor Unschooled!

 

23 mei 2023

 1. Meerderheid van de community (40%) kiest voor lettertype Kalam. Zie bijlage 4 onder aan deze pagina. Gelukkig vond ik die zelf ook het mooist ;) Nu laatste finishing touches aan het aanbrengen op het logo.

 

19 mei 2023

 1. Logo-ontwerp is klaar qua afbeelding. Nu ben ik aan het kijken welk logolettertype ik het mooist vind. Ik had een selectie van een stuk of 40. Die selectie ingedund tot 10 en nu tot 5. Google Forms gemaakt om community mee te laten denken: https://forms.gle/GaGwpEL72iW88XFJ7.
 2. Nog niet kunnen praten met experts over leren leren vanwege vakantie en zwangerschapsverlof, dus dat komt nog.
 3. Afgelopen weken vooral bezig geweest met websitepagina's. Ze zijn nog 'under construction'. En nog veel placeholders (met allemaal AI-afbeeldingen).
  1. De homepage: https://www.unschooled.nl/homepage
  2. Over ons: https://www.unschooled.nl/missie
  3. FAQ: https://www.unschooled.nl/faq
  4. Algemene voorwaarden: https://www.unschooled.nl/algemene-voorwaarden
  5. Blogpagina op Wordpress (nog niet gepubliceerd)

 

5 mei 2023

 1. Logo-ontwerp uitgekozen op basis van de voorkeuren van de community. 42% koos voor logo 1 van https://forms.gle/SpyxzefV8dqt7cQL9. Zie bijlage 3 onder aan deze pagina. Nu ben ik samen met een vriend (DTP'er/ontwerper) het logo aan het aanpassen en lettertype aan het uitkiezen. Ik verwacht volgende week klaar te zijn.
 2. Lijst van https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Y1Uj0wRgKckaUKFqLjw9mkg_sVMVGOtvpLlsL5WLMi0/edit?usp=sharing bijgewerkt. Focus wordt eerst persoonlijke financi√ęn. Ik heb wat subthema's opgesteld en mogelijke experts. Experts die dikgedrukt zijn, ga ik als eerste benaderen. Volgende week ga ik praten met experts over leren leren om na te denken over de opzet van de videoseries, en zelf ook onderzoek doen naar hoe ik dit kan aanpakken (deels al gedaan). Dan ga ik de financi√ęnexperts benaderen.
 3. Mijn e-mail [email protected] is eindelijk ingesteld. Was een heel gedoe, maar nu is het klaar :D
 4. Ik heb https://www.pennyinyourpocket.com/custom-kajabi-product-theme-flix aangeschaft als thema voor Unschooled binnen de ledenomgeving. Ik heb het al deels ingesteld. Nu voornamelijk nog de vormgeving (kleur, afbeeldingen) en natuurlijk de inhoud.
 5. Ik heb een subdomein ingesteld op Wordpress voor https://blogs.unschooled.nl/. Hier ga ik mijn blogs posten. Ik heb ervoor gekozen om een subdomein te gebruiken omdat Kajabi (waar de hoofdwebsite op wordt gehost) niet fantastisch is voor SEO vanwege verschillende redenen.

 

21 april 2023

 1. Afgelopen dagen veel bezig geweest met het maken van een logo met Midjourney (AI image generator). Paar interessante opties gemaakt.
 2. Vragenlijst uitgestuurd naar audience over 4 logo's die ik met Midjourney heb gemaakt: https://forms.gle/SpyxzefV8dqt7cQL9.
 3. Ook andere plaatjes gemaakt met Midjourney die relevant kunnen zijn voor Unschooled.
 4. Deel van mijn overzicht van potenti√ęle partners en thema's beschikbaar gemaakt voor iedereen: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Y1Uj0wRgKckaUKFqLjw9mkg_sVMVGOtvpLlsL5WLMi0/edit?usp=sharing.
 5. Volgende week focusen op voorbereiden van de eerste videoseries: welke ga ik zelf uitvoeren? Welke andere videoseries wil ik als eerste laten maken? Wie ga ik vragen om die te maken?
 6. En daarbij past ook: hoe ga ik experts 'overhalen' om mee te werken? Daar heb ik al idee√ęn voor uitgewerkt. Ik ga aan de hand daarvan waarschijnlijk fysiek langs bij de experts, voor zo ver relevant, en anders e-mail met Loom-video.

 

12 april 2023

 1. Privacybeleid is klaar: https://www.unschooled.nl/privacybeleid
 2. Tweede vragenlijst uitgestuurd naar audience. 38 responses tot nu toe. Voornamelijk interesse in mentale gezondheid/mindset en persoonlijke financi√ęn. Ik denk te gaan starten met eerst een paar 'introductiesessies' over leren leren, kritisch denken en misschien meer. En dan voorgenoemde thema's. Zie bijlage 1 en 2 onder aan deze pagina. Verder was het gemiddelde antwoord op de vraag "Hoeveel procent van wat je op de middelbare school hebt geleerd, denk je dat je in je dagelijks leven gebruikt?" een percentage van 36%.
 3. Enorm aan het kloten met instellen van e-mail; vrij bijzonder hoe lastig dat soms is in 2023. Voornamelijk als je instellingen moet doen op 4 verschillende platforms.
 4. Demo gedaan van soort van Netflix-thema voor Kajabi-productpagina: https://www.pennyinyourpocket.com/custom-kajabi-product-theme-flix. Denk dat ik dat ga aanschaffen voor een mooie upgrade.
 5. Morgen spreken met een populaire logomaker; zin in!

 

5 april 2023

 1. Snelle Coming soon-pagina gemaakt om de website alvast live te hebben: www.unschooled.nl
 2. Kajabi-abonnement geupgradet om vrijwel alles (behalve blogs waarschijnlijk) via Kajabi te regelen. Ik ben bekend met het platform en heb daar alles van Nesami ook lopen.
 3. Ik ben ChatGPT 4 en websites van concullega's aan het gebruiken om een privacybeleid en algemene voorwaarden te schrijven.
 4. Document met experts uit verschillende niches gebouwd.
 5. Besloten om voor een lokale focus te gaan en in provincie Groningen te beginnen. Dat geldt ook voor de experts die zo veel mogelijk uit Groningen komen. Dat maakt het ook makkelijker om in lokale media te komen, lokale events te hosten, en elkaar in real life te zien ipv alleen online. Suggesties voor experts in bepaalde niches die uit Groningen komen/daar wonen zijn welkom! Idealiter experts met een mooie achterban op bijv. Instagram/YouTube/e-maillijst/etc.

Bijlagen

 

Bijlage 1: Leeftijdscategorieën

Bijlage 2: Thema's

Bijlage 3: Logo's

Bijlage 4: Lettertypes