Probeer 7 dagen voor € 1,-

Voor een
 
gezond leven

PayPro vs Plug and Pay: mijn persoonlijke ervaring als affiliate én verkoper [2024]

affiliate marketing geld verdienen Mar 07, 2024
PayPro vs Plug and Pay review

In deze vergelijking tussen PayPro vs Plug and Pay laat ik je zien wat mijn ervaring met deze platforms is geweest. Ik heb PayPro 2 jaar lang gebruikt voor mijn eigen bedrijf. Een half jaar daarna ben ik gestart met Plug&Pay voor het bedrijf van m’n vriendin. En inmiddels ben ik zelf ook overgestapt naar Plug&Pay. 

Deze review is voornamelijk bedoeld voor verkopers. Als je affiliate bent, kan ik kort zijn: gebruik ze beide. En bekijk mijn PayPro review en Plug and Pay review voor meer tips en tricks, inclusief gratis ebooks en cursussen over affiliate marketing :) 

Ik heb ook een video over deze vergelijking tussen PayPro en Plug&Pay gemaakt; die vind je hieronder.

Goed, let’s begin.

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

 

De functies van PayPro vs Plug and Pay

Hieronder duik ik in de belangrijkste functies van beide platforms, waaronder de betaalpagina’s, eenmalige verkopen, abonnementen, kassakoopjes, upsells, affiliate marketing en administratie.

Mocht je een specifieke vraag hebben over mijn ervaring met een functie die ik niet bespreek, stuur me dan gerust even een mailtje naar [email protected] 

 

Betaalpagina’s

De betaalpagina’s bij PayPro zien er wat minder flitsend uit dan bij Plug & Pay. En ik vind het instellen van de betaalpagina’s in PayPro wat minder overzichtelijk en intuïtief. 

Verder bieden ze beide de standaardfuncties aan, zoals:

 • Productomschrijvingen
 • Verschillende betaalmethodes
 • Je eigen doorverwijspagina’s kunnen gebruiken nadat een bestelling geplaatst is
 • Verschillende personalisatieopties (tekst, kleur, afbeeldingen, etc.)
 • Testimonials toevoegen
 • Kortingscodes gebruiken
 • Kassakoopjes/order bumps 
 • Upsells

 

Wat Plug&Pay verder wel biedt, maar PayPro niet (of in ieder geval in veel mindere mate), zijn de zogenaamde ‘omzetverhogers’. Hier heb je bij Plug&Pay echt veel opties die je kunt toepassen om je klanten over de streep te helpen, zoals:

 • Het aangeven van je actuele voorraad, voor een groter urgentiegevoel
 • Het live aantal bezoekers tonen, voor social proof
 • Een countdowntimer, voor urgentie
 • Een ‘FOMO Frenzy’ notificatie die aangeeft welke mensen je product recent hebben gekocht, voor social proof en FOMO
 • De ‘Bandwagon effect’ notificatie die aangeeft hoeveel mensen iets binnen een bepaalde periode hebben gekocht, ook voor social proof en FOMO
 • Een tabbladherinnering die mensen eraan herinnert dat ze hun bestelling niet vergeten te betalen
 • Een exit intent pop-up om te voorkomen dat ze de betaalpagina verlaten zonder te betalen

Dus ja, Plug&Pay biedt hier wel veel meer functies die ook echt een serieus effect kunnen hebben op je conversie.

 

Als je 14 dagen gratis gebruik wilt maken van al deze functies van Plug&Pay als ondernemer, dan kan dat via deze link.

 

Eenmalige verkopen en abonnementen

Zowel PayPro als Plug&Pay bieden dit beide aan. Bij PayPro liep ik zelf alleen tegen het probleem aan dat ik klanten geen gratis trial kon aanbieden bij abonnementen; alleen een trial voor een aangepast bedrag. Het moest altijd een minimumbedrag zijn dat afhankelijk was van de prijs van het abonnement. Bij Plug&Pay kan je dus wel een gratis trial aanbieden

Over abonnementen gesproken: eerst was het alleen bij PayPro mogelijk dat de klant zelf zijn of haar abonnement kon stopzetten. Bij Plug&Pay moest je dat als verkoper zelf doen. Maar gelukkig kunnen je klanten sinds kort ook via Plug&Pay hun abonnementen beheren. Superfijn!

 

Kassakoopjes en upsells

Deze functies zijn bij beide platforms mogelijk. Verder geen speciale opmerkingen hierover.

 

Affiliate marketing

Hier vind ik Plug&Pay wel echt een stuk fijner en transparanter. Ik heb dus eerst 2 jaar gebruikgemaakt van PayPro. Het commissiemodel van PayPro is echt omslachtig en niet transparant. Voor een volledige uitleg, lees het kopje over ‘De PayPro commissie’ in deze PayPro review

Het korte verhaal is: er zijn bij PayPro verschillende modellen waar je voor kunt kiezen. Het kost veel uitrekenwerk (en in mijn geval een telefoongesprek van 45 minuten met iemand van PayPro) om te achterhalen wat voor jou de meest voordelige optie is.

En wat voor mij een flinke afknapper was, was het volgende. Als je een refund moet doen bij een verkoop via een affiliate, dan moeten jij en de affiliate jullie inkomsten afstaan aan de klant, maar PayPro behoudt de commissie. Oftewel: jij draait verlies op refunds via affiliates. En dat kan flink oplopen. Dit was een van mijn redenen om over te stappen op Plug&Pay.

Bij Plug&Pay krijgen zij zelf namelijk helemaal geen commissie, dus is het supertransparant en fijn.

En ter informatie: op Unschooled staat een uitgebreide videoserie over affiliate marketing, gemaakt door vakexpert Casper van Vliet. Die kun je bijna helemaal gratis bekijken door je aan te melden voor de proefperiode van 7 dagen voor € 1,-.

Je kunt trouwens ook affiliate worden van Unschooled. Bekijk deze pagina voor meer informatie en 5 praktische tips om meer geld te verdienen als affiliate.

 

Administratie en boekhouding

Beide platforms bieden deze functies aan. Doordat Plug&Pay met de betaalprovider Mollie werkt, vind ik dit iets fijner, want ik maak gebruik van boekhoudprogramma Jortt, en daar heb je een fijne koppeling met Mollie. Bij PayPro kan het administratief iets lastiger zijn, omdat je zelf de uitbetaling doet vanuit je PayPro-account. Maar goed, klein verschil.

 

Als je 14 dagen gratis gebruik wilt maken van Plug&Pay als ondernemer, dan kan dat via deze link.

 

De kosten van PayPro en Plug and Pay

Goed, het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. In andere reviews lees je misschien dingen als “PayPro is veel goedkoper!!!” of juist “Plug&Pay is honderden euro’s goedkoper!!!”. 

Maar het echte antwoord is: dat hangt ervan af. Dat is nooit een leuk antwoord, want dan weet je nog niks. Maar wel het meest eerlijke antwoord. 

Het hangt namelijk af van wat je wensen en behoeftes zijn. 

 

Wil je de meest basic variant en betaal je jaarlijks? Dan is PayPro op het moment van schrijven € 6 per maand en Plug&Pay € 9 per maand. Dus PayPro is dan goedkoper.

Wil je de meest uitgebreide variant en betaal je maandelijks? Dan is PayPro € 59 per maand en Plug&Pay € 125 per maand. Dus ook hier is PayPro goedkoper.

Maar: stel dat je 10 verkopen per maand doet via affiliate marketing, en stel dat je per verkoop € 10 commissie moet afdragen aan PayPro, dan is PayPro juist weer duurder.

En: ook heel belangrijk om rekening mee te houden, is dat Plug&Pay meer opties biedt voor conversieverhoging. Hierdoor kun je met hun tools ervoor zorgen dat jij meer gaat verdienen. PayPro biedt niet al deze tools aan. Dus het kan de investering waard zijn om voor een duurder Plug&Pay-abonnement te kiezen omdat je meer omzet gaat maken. Dus dan is PayPro wel goedkoper, maar het kan je ook potentieel minder opleveren.

 

Goed, je begrijpt m’n punt: het hangt ervan af. Daarom zou ik zeggen: kijk goed naar alle verschillende opties. Bedenk wat jij wel en niet nodig hebt. Maak een overzicht van de vaste en variabele kosten. En maak vervolgens de beslissing.

Zelf ben ik dus begonnen bij PayPro omdat het goedkoper was voor mijn situatie. Maar uiteindelijk ben ik overgestapt naar Plug&Pay omdat ik veel meer wilde gaan doen met affiliate marketing én omdat ik gebruik wilde maken van hun extra functies.

 

De uitbetaling bij beide platforms

Qua uitbetaling vind ik Plug&Pay fijner. Zij maken gebruik van betaalprovider Mollie. Daar kun je zelf instellen hoe vaak en wanneer jij je uitbetalingen automatisch wilt ontvangen. Superfijn.

Bij PayPro moet je zelf je uitbetalingen regelen. Je kunt wel instellen dat dat automatisch verloopt, dus dat is op zich geen probleem.

Alleen kost een uitbetaling bij PayPro van minder dan € 100 wel € 5. Dus dat is vervelend.

 

De klantenservice van PayPro en Plug&Pay

Hier ben ik in beide gevallen wel tevreden mee. Ik heb veel contact gehad met de werknemers van PayPro tijdens mijn gebruik ervan. Fijne mensen, over het algemeen goed te bereiken. Maar meestal wel telefonisch of per e-mail. Ik miste bij hen een chatfunctie waar ik meteen met iemand kon chatten.

Dat heeft Plug&Pay wel goed geregeld. Ze hebben een superfijne en bekwame klantenservice en reageren doorgaans ook snel. 

Het hele fijne aan Plug&Pay vind ik hun ‘alarmservice’. Die hoef je hopelijk niet of nauwelijks te gebruiken, maar ik ben blij dat ze het aanbieden. Het komt erop neer dat als je een heel groot probleem hebt met je betaalpagina’s en andere Plug&Pay-functies, je aan de alarmbel kan trekken. Dat zorgt ervoor dat een medewerker binnen de kortste keren je te woord staat. Ook al is het midden in de nacht of in het weekend. Voor hen natuurlijk niet zo leuk, dus maak er geen misbruik van. Maar zelf heb ik deze service wel een keer moeten activeren omdat de hele betaalpagina niet meer bereikbaar was. Gelukkig was het daarna snel opgelost :) 

 

De gunfactor

Dit is voor jou misschien een minder relevant punt, maar voor mij persoonlijk wel belangrijk. Ik steun graag bedrijven die goed voelen en waar ik zelf ook waarde uit haal. 

Dat is absoluut het geval bij Plug&Pay. Het is namelijk onderdeel van de IMU, en vanuit daar delen ze echt waardevolle content. Door boeken en video’s van Tonny en Martijn te hebben verslonden, leer je ze ook een beetje kennen. 

Door deze combinatie van waardevolle input gekregen te hebben, plus het gevoel hebben hen te ‘kennen’, krijgen ze automatisch een gunfactor. Nu zal dit voor de meesten niet per se een reden zijn om tientallen euro’s per maand meer te betalen, maar als je erachter komt dat Plug&Pay bijna net zo duur is als PayPro, dan kan de gunfactor een doorslaggevende zijn :) 

 

Als je 14 dagen gratis gebruik wilt maken van Plug&Pay als ondernemer, dan kan dat via deze link, mits ik jouw gunfactor heb verdiend ;)

 

Geld verdienen met ondernemen: gratis tips

Als je serieus aan de slag wilt als ondernemer, dan staan er op Unschooled meerdere videoseries voor je klaar. Van het inzetten van affiliate marketing tot je pensioen goed regelen; van slim omgaan met ChatGPT tot je geld beleggen. En binnenkort komen er ook videoseries over SEO en YouTube. Via deze link kun je kijken welke videoseries er nu allemaal al op staan. Je kunt vrijwel gratis aan de slag dankzij de proefperiode van 7 dagen voor € 1,-.

Op Unschooled vind je daarnaast de Cashback Challenge die ik voor je heb klaargezet. Dit zijn out-of-the-box-manieren tips & tricks die je kunt toepassen om geld te besparen of juist meer te verdienen. In totaal kun je er meer dan € 2800,- mee besparen/verdienen op jaarbasis.

Als je lid wordt van Unschooled, krijg je ook toegang tot de Unschoolers-community. Hier kun je samen met mij en gelijkgestemden verder praten over ondernemen, affiliate marketing en andere thema’s. Je kunt je hier aanmelden.

Tot zo meteen!


* Ik heb in deze blog affiliatelinks gebruikt. Dat betekent dat ik een commissie krijg als je je registreert via mijn link. Kost jou niets extra’s, maar je helpt me wel. Je kunt het zien als een klein bedankje voor de content die ik voor je in elkaar heb gezet :) 

En: de tarieven in deze blog zijn een momentopname van februari 2024. Ze kunnen natuurlijk veranderen. Dus check het altijd.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

 • Direct toepasbare levenslessen
 • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
 • Online en offline community met gelijkgestemden
 • Elke maand extra content
 • Maandelijks opzegbaar
 • BONUS #1:
  live webinars met vakexperts
 • BONUS #2
  Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

 • Direct toepasbare levenslessen
 • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
 • Online en offline community met gelijkgestemden
 • Elke maand extra content
 • BONUS #1:
  live webinars met vakexperts
 • BONUS #2
  Cashback Challenge
 • 40% korting
  vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-