Probeer 7 dagen voor € 1,-

Voor een
 
gezond leven

Kajabi review: mijn ervaring na 3 jaar met klanten in Nederland en België

geld verdienen May 08, 2024
Kajabi review Nederland België

Inmiddels gebruik ik Kajabi al ongeveer 3 jaar voor 2 van mijn bedrijven én het bedrijf van m’n vriendin. Ik kan mezelf inmiddels wel een Kajabi expert noemen. Ik vind het een superfijn all-in-one platform. Het scheelt je veel gedoe doordat je niet allerlei verschillende platforms aan elkaar moet koppelen.

In deze Kajabi review leg ik je uit wat Kajabi precies inhoudt en wat je er allemaal mee kunt. Let’s go!

(PS: je kunt Kajabi 30 dagen gratis gebruiken via deze link*)

 

Wat is Kajabi?

Kajabi is een alles-in-één online platform waarmee je digitale producten zoals cursussen en lidmaatschappen kunt maken, hosten en verkopen. Het biedt tools voor het bouwen van een professionele website, het beheren van je e-mailmarketing, en het integreren van betalingen. Hierdoor kun je alles op één plek beheren. 

Het is ideaal voor coaches, trainers, ondernemers, en iedereen die zijn of haar kennis online wil delen en verkopen. 

 

Kun je Kajabi gebruiken in Nederland en België?

Ja, dat kan absoluut! Ik gebruik het zelf al jaren en mijn vriendin ook. We wonen beide in Nederland en onze klanten zijn Nederlandstaligen.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je voor je betaalverkeer vaak gebruik moet maken van een derde partij. Zeker als je je klanten wilt laten betalen met betaalopties die populair zijn in Nederland en België, zoals iDeal en Bancontact. Kajabi heeft vooralsnog alleen betaalopties via Stripe en PayPal, maar ik verwacht dat we ergens in 2024 of 2025 ook wel andere betaalopties gaan krijgen.

 

Kajabi en iDeal: gaat dat samen?

Zeker! Maar je hebt wel een derde partij nodig om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb dit tot nu toe op twee manieren gedaan:

 1. Eerst heb ik gewerkt met PayPro. Zij zorgen ervoor dat je betalingen kunt aanbieden via iDeal. Het geld komt dan in je PayPro account en daar kun je het uit halen. Ik heb ook een volledige PayPro review geschreven.
 2. Toen ben ik overgestapt naar Plug&Pay. Zij koppelen met het betaalsysteem Mollie, waardoor je automatisch je betalingen via Mollie kunt ontvangen. Mijn voorkeur gaat inmiddels uit naar Plug&Pay boven PayPro. Daarover lees je meer in deze Plug&Pay review. Je kunt een account maken bij Plug&Pay via deze link, waarbij je het 14 dagen gratis kunt proberen.

 

Je website maken op Kajabi 

Op Kajabi kun je eenvoudig een professionele website maken zonder technische kennis. Ook kun je bij Kajabi hosting regelen voor je domein. 

Met hun kant-en-klare templates kies je een ontwerp dat past bij jouw brand. Dit kun je naar wens aanpassen. 

Door hun drag-and-drop systeem kun je gemakkelijk elementen zoals afbeeldingen, video's en teksten plaatsen zonder te coderen. 

Bovendien biedt Kajabi ingebouwde marketing- en analysetools om je websiteprestaties te volgen en op die manier gerichter te verbeteren.

 

Een cursus website maken met Kajabi

Je kunt op Kajabi ook makkelijk een cursus aanbieden en verkopen. Het platform heeft templates waarmee je cursuspagina’s kunt bouwen. Je kunt je video's, teksten, quizzen en ander lesmateriaal uploaden in overzichtelijke modules. 

Daarnaast kun je de voortgang van je studenten volgen en communiceren met hen via de ingebouwde e-mailmarketing. Zo kun je je klanten motiveren, nieuwe lessen aanbieden en marketingcampagnes opzetten voor jouw cursus. 

 

Je community hosten op Kajabi

Daarnaast kun je op Kajabi ook een community opbouwen en beheren. Met de ingebouwde communityfuncties kun je een online ruimte creëren waar je studenten, klanten of leden met elkaar in contact komen. Deze functies zijn in het afgelopen jaar enorm verbeterd en zelf maak ik er nu met Unschooled ook gebruik van.

Ze kunnen berichten plaatsen, vragen stellen, ideeën delen en op elkaar reageren. Je kunt challenges organiseren en ook live gaan in de community (zonder Zoom of Google Meet). Dit is ideaal voor trainers, coaches en ondernemers die hun cursussen willen aanvullen met extra waarde. 

 

Je mail versturen via Kajabi

Op Kajabi kun je gemakkelijk e-mails versturen naar je contacten dankzij de ingebouwde e-mailmarketingtools. Met kant-en-klare templates kun je professionele nieuwsbrieven, promoties of updates delen. 

Je kunt lijsten aanmaken om je contacten in specifieke groepen te verdelen, zodat je gericht en gepersonaliseerd kunt communiceren. 

Kajabi biedt ook automatiseringen, waarmee je e-mails automatisch kunt sturen op basis van specifieke handelingen van de klant, zoals een nieuwe aanmelding voor een contactformulier of een aankoop. Dit scheelt heel veel werk.

Dankzij de analysetools zie je precies wie je e-mails opent en welke content aanslaat, zodat je je strategie kunt optimaliseren voor nog betere resultaten.

 

Kajabi templates gebruiken

Ik zei het hierboven al, maar Kajabi biedt dus heel veel handige templates waarmee je snel en eenvoudig je online bedrijf kunt opbouwen. Er zijn landing page templates, website templates, email marketing templates, cursus templates en nog veel meer. 

Je kiest simpelweg eentje die past bij jouw stijl en past het aan met je eigen teksten, afbeeldingen en kleuren. Met de drag-and-drop editor kun je eenvoudig alles aanpassen. 

 

Kajabi AI gebruiken

Kajabi is de laatste tijd ook heel veel bezig met AI. Dit zijn ze nu aan het uitrollen. Je kunt op sommige vlakken hier al gebruik van maken. Zo bieden ze bijvoorbeeld een AI-chatbot aan die je voor een bepaald maandbedrag kunt gebruiken op je eigen website. 

Ik verwacht dat er later dit jaar en in 2025 nog heel veel AI-tools bij komen, waardoor je nog sneller je online bedrijf kunt opbouwen.

 

Kajabi gratis uitproberen

Je kunt Kajabi gratis uitproberen. Ze bieden zelf een proefperiode van 14 dagen, maar als je je aanmeldt via deze link, kun je het zelfs 30 dagen gratis uitproberen.

Op het moment van schrijven hebben ze letterlijk een paar dagen geleden een nieuw abonnementsmodel aangekondigd waarbij je Kajabi voor slechts $ 69,- per maand kunt gebruiken. Het laagste abonnement was eerst $ 149,- per maand. Het nieuwe goedkope abonnement kun je hier starten.

Dit kunnen hoge bedragen lijken, maar vergeet niet dat Kajabi een all-in-one platform is (behalve de betaling dan, als je klanten in Nederland en België hebt). Dat betekent dat je dus niet extra hoeft te betalen voor een website bouwen, een cursusomgeving maken, een communityplatform, een Zoom-abonnement, emailbeheer, contactbeheer, etc.

 

Geld verdienen op andere manieren: praktische tips en tools

Mocht je naast het maken van cursussen en communities op Kajabi ook op andere manieren geld willen verdienen, dan heb ik nog wel wat opties voor je.

Op Unschooled staan meerdere videoseries die gaan over geld verdienen en besparen:

 

Mocht je interesse hebben, dan kun je je hier aanmelden.

En als je nog vragen hebt over Kajabi (of Unschooled), stuur me gerust een bericht.

Heel veel succes met je avontuur!*In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Dat betekent dat ik een commissie krijg als jij een aankoop doet via die link. Kost jou niks extra’s, maar zo help je me wel :) Een soort bedankje voor deze content.

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

 • Direct toepasbare levenslessen
 • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
 • Online en offline community met gelijkgestemden
 • Elke maand extra content
 • Maandelijks opzegbaar
 • BONUS #1:
  live webinars met vakexperts
 • BONUS #2
  Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

 • Direct toepasbare levenslessen
 • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
 • Online en offline community met gelijkgestemden
 • Elke maand extra content
 • BONUS #1:
  live webinars met vakexperts
 • BONUS #2
  Cashback Challenge
 • 40% korting
  vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-