Probeer 7 dagen voor € 1,-

Blogs voor een
 
gezond leven

Geld verdienen met Marktplaats: 6 praktische manieren [2024]

geld verdienen Jan 01, 2024
Geld verdienen met Marktplaats

Heb jij thuis nog wat spullen die jij niet meer gebruikt? Dan is het verkopen van deze spullen via Marktplaats een manier om geld te verdienen met Marktplaats. Maar dit is natuurlijk niet de enige manier. In dit blog ontdek je 6 manieren om geld te verdienen met Marktplaats:

  • Spullen verkopen
  • Tweedehands auto verkopen
  • Tweedehands fiets verkopen
  • Inkopen en doorverkopen
  • Zelfgemaakte producten verkopen
  • Diensten aanbieden

Daarnaast kom je erachter wat goed verkoopt op Marktplaats en hoe Marktplaats in andere Europese landen heet.

Wil jij ontdekken hoe je met behulp van Marktplaats geld kan verdienen? Lees dan verder en kies welke manier het beste bij jou past.

(PS: wil je ook geld verdienen op andere manieren en deelnemen aan de Cashback Challenge? Lees dan de informatie aan het eind van deze blog.)

 

Spullen verkopen via Marktplaats

Geld verdienen met Marktplaats kan heel makkelijk door het verkopen van spullen die je niet meer nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld meubels, speelgoed, kleding, boeken of iets anders dat je niet meer gebruikt, dan kun je dit verkopen via Marktplaats.

Hoe start je hiermee? Maak een account aan op Marktplaats en klik op ‘Plaats advertentie’ om een advertentie voor jouw product te maken. Maak goede foto’s van jouw product en upload deze. Daarnaast maak je een beschrijving waarin je informatie deelt over jouw product. Zorg dat je relevante woorden gebruikt die jouw product omschrijven, zodat het zo goed mogelijk kan worden gevonden op Marktplaats. Wees daarnaast eerlijk over de staat van het product en deel in de beschrijving ook eventuele beschadigingen, zodat mensen niet voor verrassingen komen te staan.

Hierna wacht je op reacties. Als iemand interesse heeft, maak je een afspraak over de prijs en sluit je een deal. Je kan je product verzenden of de koper kan het product ophalen. Houd bij verzending rekening met verzendkosten.

Het is slim om eerst op Marktplaats vergelijkbare spullen te bekijken. Zo weet je wat een goede vraagprijs is voor het product. Via Marktplaats onderhandelen veel mensen over de prijs. Uiteindelijk bepaal jij zelf hoeveel je voor je spullen krijgt. Het verkopen van spullen die je niet meer nodig hebt is een slimme manier om geld te verdienen via Marktplaats, en het zorgt er ook nog eens voor dat je huis wat meer wordt opgeruimd ;)

 

Tweedehandse auto op Marktplaats verkopen

Stel, je hebt een auto die je niet meer nodig hebt. Dan kun je op Marktplaats je auto verkopen en zo geld verdienen. Maak goede foto’s van de auto waarop hij er netjes en schoon uitziet. Op deze manier zullen meer mensen interesse hebben in jouw auto. Maak een advertentie aan en upload daar vervolgens de foto’s.

Als je de foto’s hebt geüpload, vul je de kenmerken van de auto in. Probeer dit zo uitgebreid mogelijk te doen om ervoor te zorgen dat de potentiële koper alle informatie heeft om een goede vergelijking te maken met andere auto’s. Maak een informatieve titel met onder andere het merk van de auto. Zet in de omschrijving wat het merk is, hoe oud de auto is en hoeveel kilometer hij heeft gereden. Mocht de auto schade of enkele problemen hebben, zet dit er dan ook eerlijk bij.

Vervolgens kunnen mensen die interesse hebben in jouw auto via Marktplaats jou een berichtje sturen. Vaak willen ze dan een afspraak maken voor een proefrit. Als iemand de auto wil kopen, spreek je een prijs af. Belangrijk om te onthouden is dat er via Marktplaats vaak nog onderhandeld wordt. Het kan slim zijn om de vraagprijs iets hoger vast te stellen dan wat je minimaal wilt hebben.

Als de proefrit bevalt en je bent het eens geworden over de prijs, kun je afspreken hoe de koper voor de auto gaat betalen. Dit kan via een bankoverschrijving of contant. Bij de verkoop van een auto maak je een koopovereenkomst. Marktplaats biedt een PDF-voorbeeld hiervan. Als het geld en de overeenkomst geregeld zijn, kun je de auto overschrijven op de naam van de nieuwe eigenaar.

Met de tips & tricks hierboven kan je tweedehands auto op Marktplaats verkopen zeker een mooie hoeveelheid geld opleveren.

Op Marktplaats je 2e hands fietsen verkopen

Het verkopen van een 2e hands fiets via Marktplaats is nog een manier om geld te verdienen met Marktplaats. Begin met het schoonmaken van je fiets. Het is belangrijk dat de fiets er goed uitziet op de foto’s. Maak foto’s vanuit verschillende hoeken zodat mensen goed kunnen zien wat ze kopen. Zorg dat het stuur, de banden en het zadel duidelijk op de foto’s staan.

Vervolgens maak je een account aan via Marktplaats en via ‘Plaats advertentie’ kun jij een advertentie aanmaken voor je fiets. Zet de foto’s in de advertentie en maak een titel. Verwerk hier het merk in en eventueel nog andere eigenschappen van de fiets, zoals het aantal versnellingen of de belangrijkste eigenschappen van jouw fiets. Schrijf daarna een stukje in de beschrijving over je tweedehands fiets. Zet erbij of alles nog goed werkt of dat er misschien iets kapot is. Zet er ook bij of de fiets nog speciale eigenschappen heeft zoals versnellingen of een mandje. Vervolgens upload je de advertentie op Marktplaats.

Bij interesse stuurt iemand een berichtje. Maak een afspraak met de potentiële koper om de fiets te komen bekijken. Als alles goed is, spreek je een prijs af, als dat nog niet is gedaan. Zo kun je geld verdienen met Marktplaats en eindelijk je oude fiets wegdoen ;)

 

Zelfgemaakte producten verkopen op Marktplaats

Naast tweedehands spullen is het via Marktplaats ook mogelijk om zelfgemaakte producten te verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld zelfgemaakte sieraden, kaarsen of schilderijen verkopen. Dit kun je op Marktplaats zetten om zo geld te verdienen met jouw eigen producten. Wanneer jij iets hebt gemaakt, kun je hier foto’s van maken en deze samen met een beschrijving uploaden op Marktplaats. Hierna wacht je tot iemand jouw product koopt. Je zou het product kunnen verzenden of bij jou thuis kunnen laten ophalen.

Bij het verkopen van zelfgemaakte producten bied je idealiter iets aan dat uniek is. Mensen zijn vaak bereid om wat meer te betalen als het zelfgemaakt is. Zorg wel voor goede foto’s en een duidelijke beschrijving, zodat mensen precies weten wat ze kopen. Bij het bepalen van de prijs is het belangrijk dat je ook de inkoopkosten van materialen, de tijd die je eraan hebt gewerkt en de eventuele verzendkosten meeneemt in je berekening. Het verkopen van zelfgemaakte producten is een creatieve manier om geld te verdienen met Marktplaats.

 

Geld verdienen met Marktplaats via inkopen en doorverkopen

Geld verdienen met Marktplaats kan ook door producten in te kopen voor een lage prijs en daarna voor een hogere prijs weer te verkopen. Stel dat iemand een fiets voor 50 euro op Marktplaats heeft staan, maar jij weet dat als je de fiets goed schoonmaakt en betere foto’s maakt, je die fiets voor 100 euro kan doorverkopen. Dan kun jij op deze manier geld verdienen met Marktplaats.

Bij deze manier van geld verdienen via Marktplaats is het wel belangrijk dat je van tevoren goed onderzoek doet naar de waarde van een product voordat je het koopt. Kijk bijvoorbeeld naar de prijzen van vergelijkbare producten die op Marktplaats staan. Op deze manier kan je voorkomen dat je te veel betaalt. Als je iets laat verzenden, houd dan ook rekening met de verzendkosten, want deze moet je dan ook weer terugverdienen.

Als je goed onderzoek doet en duidelijke foto’s en de juiste informatie in de advertenties zet, kun jij met het inkopen en doorverkopen van producten voor een hogere prijs absoluut geld verdienen op Marktplaats.

 

Diensten aanbieden op Marktplaats

Naast het verkopen van spullen, kun je op Marktplaats ook diensten aanbieden. Als jij bijvoorbeeld goed bent in klussen, tuinieren of het oplossen van computerproblemen, dan kun je deze vaardigheden inzetten om wat extra geld te verdienen. Dit doe je door een advertentie op Marktplaats te plaatsen waarin je duidelijk omschrijft wat je kunt en wat je daarvoor vraagt. Om de advertentie nog wat duidelijker te maken kun je foto’s toevoegen van diensten die jij eerder hebt gedaan. Hierdoor krijgen mensen een goed idee van het werk dat je verricht.

Als je een dienst aanbiedt via Marktplaats is het belangrijk dat de klanten weten wat ze kunnen verwachten, zodat misverstanden achteraf voorkomen worden. Wees duidelijk over hoe lang het duurt en wat de kosten zijn. Als jij een dienst hebt uitgevoerd en de klant tevreden is, kun jij vragen of de klant een positieve reactie wil achterlaten op Marktplaats. Dit maakt jou betrouwbaarder voor nieuwe klanten. Zo kun jij, door het uitvoeren van jouw diensten, geld verdienen met Marktplaats.

 

Marktplaats en de Belastingdienst

Op het moment van schrijven was er kort geleden wat ophef. Marktplaats-verkopers maakten zich zorgen of ze belasting moesten betalen over hun verkopen. Marktplaats gaf aan dat ze niet bang hoeven te zijn voor een belastingaanslag.

Marktplaats zegt hierover: ""De Belastingdienst geeft namelijk aan dat je over privé- of hobbymatige verkopen van tweedehands spullen meestal geen inkomstenbelasting hoeft te betalen."

Soms moet je wel belasting betalen, bijvoorbeeld als je iets verkoopt om winst te maken. Houd hier dus wel rekening mee.

Voor meer informatie, bekijk dit artikel op NU.nl en dit artikel op de website van de Belastingdienst.

 

Wat verkoopt goed op Marktplaats?

Op Marktplaats zijn heel veel producten te koop. Hieronder is een lijst met categorieën van producten die goed verkopen op Marktplaats:

  • Elektronica
  • Meubels
  • Baby- en kinderspullen
  • Fietsen, brommers en auto’s
  • Sport- en fitnessapparatuur
  • (Merk)kleding
  • Gereedschap
  • Boeken en studiemateriaal
  • Spelcomputers en games
  • Verzamelobjecten (zoals postzegels en munten)

De verkoop kan ook seizoensgebonden zijn. Sportapparatuur verkoopt vaak goed rond de jaarwisseling en studieboeken zijn populair wanneer het schooljaar weer begint. Rond de feestdagen worden er meer spelcomputers en games verkocht. Om de verkoopkans te vergroten, is het belangrijk om duidelijke foto’s te maken en een goede beschrijving te geven.

Hoe heet Marktplaats in Duitsland?

De grootste Duitse versies van Marktplaats zijn eBay Kleinanzeigen, Quoka en Markt.de, dus in Duitsland hebben ze ook een Marktplaats.

 

Hoe heet Marktplaats in Frankrijk?

De grootste Franse versie van Marktplaats is Leboncoin, dus in Frankrijk hebben ze ook een Marktplaats.

 

Hoe heet Marktplaats in Spanje?

De grootste Spaanse versies van Marktplaats zijn MercadOnline, Milanuncios en Wallapop, dus in Spanje hebben ze ook een Marktplaats.

 

Hoe heet Marktplaats in Engeland?

De grootste Engelse versie van Marktplaats is Gumtree, dus in Engeland hebben ze ook een Marktplaats.

 

Hoe heet Marktplaats in België?

De grootste Belgische versie van Marktplaats is 2dehands.be, dus in België hebben ze ook een Marktplaats.

 

Hoe heet Marktplaats in Oostenrijk?

De grootste Oostenrijkse versie van Marktplaats is Willhaben, dus in Oostenrijk hebben ze ook een Marktplaats.

 

Geld verdienen op andere manieren: praktische tips en tools

Mocht je naast het geld verdienen met Marktplaats ook op andere manieren geld willen verdienen, dan staan er op Unschooled meerdere videoseries voor je klaar:

 

Als je interesse hebt, dan kun je je hier aanmelden.

En mocht je nog vragen hebben over deze blog (of Unschooled), stuur me gerust een bericht.

Heel veel succes met je Marktplaats-avontuur!

Geschreven door Wiebe Koehoorn,
oprichter van Unschooled

Ervaringsdeskundige op het gebied van financiële gezondheid. Geld verdiend met een online vertaalbureau (AlphaLingua), 2 YouTube-kanalen (onder de naam Nesami), online cursussen, affiliate marketing, beleggen en traden in aandelen en crypto, community building en SEO/blogs (voor All Ways Healthy).

Een  
gezond leven
voor minder dan
 1,- per dag.

_

Het lidmaatschap dat je, naast een gezonder lichaam en meer mentale rust, juist geld oplevert.

Goedkoper dan je dagelijkse Starbucks-koffie, je fitnessabonnement of je wekelijks Thuisbezorgd-avondje.

Elke maand extra levenslessen, regelmatige online en offline meet-ups, en altijd en overal toegang tot onze community met gelijkgestemden.

Maandelijks lidmaatschap

€ 19,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • Maandelijks opzegbaar
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
Probeer 7 dagen voor € 1,-

Jaarlijks lidmaatschap

€ 11,95/maand

  • Direct toepasbare levenslessen
  • Bewezen vakexperts met praktijkervaring
  • Online en offline community met gelijkgestemden
  • Elke maand extra content
  • BONUS #1:
    live webinars met vakexperts
  • BONUS #2
    Cashback Challenge
  • 40% korting
    vs maandelijks lidmaatschap
Probeer 7 dagen voor € 1,-